Lyžiari si prídu na svoje počas víkendu iba na Štrbskom Plese

15.12.2006 Celý región

Štrbské Pleso 15. decembra (TASR) - Lyžiari si prídu na svoje počas nadchádzajúceho víkendu iba na Štrbskom Plese, kde vďaka intenzívnemu zasnežovaniu v sobo...
Štrbské Pleso 15. decembra (TASR) - Lyžiari si prídu na svoje počas nadchádzajúceho víkendu iba na Štrbskom Plese, kde vďaka intenzívnemu zasnežovaniu v sobotu 16. decembra obnovia lyžovačku na Interski.

Návštevníkov čaká pestrý športovo-kultúrny program. Na Štrbskom Plese totiž slávnostne otvoria v sobotu zimnú lyžiarsku sezónu. Podujatie nazvané \"Ahoj, zima! \" pôvodne naplánovali na 9. decembra, ale vzhľadom na nedostatok snehu a teplé počasie, ho presunuli.
\"Od deviatej do dvanástej bude lyžovačka zdarma. Motorizovaní lyžiari budú môcť v sobotu bezplatne parkovať na centrálnom parkovisku a na parkovisku nad telekomunikačnou budovou, \" uviedol dnes pre TASR technický riaditeľ 1. Tatranskej Ján Gavalier. Dodal, že obidve parkoviská budú pre motoristov bezplatné od 23. decembra počas celej lyžiarskej sezóny. Taktiež od 23. decembra začne premávať od centrálneho parkoviska k hotelu FIS a späť bezplatný Ski bus.
Súčasťou sobotňajšieho otvorenia zimnej lyžiarskej sezóny na Štrbskom Plese bude sľub inštruktorov lyžovania, privítanie snehovej vločky, vystúpenie hudobnej skupiny Profil a rôzne zábavné súťaže.
Ostatné lyžiarske strediská na Slovensku lyžovačku počas nadchádzajúceho víkendu nesľubujú. Sú bez snehu. V severovýchodnej časti stredného Slovenska sa lyžovalo zatiaľ len v Roháčoch-Spálená a to počas druhého novembrového víkendu. Potom však prevádzku museli prerušiť, keďže sa výrazne oteplilo.
\"Pri terajšom ochladení sme dva dni mechanicky zasnežovali zjazdovku v stredisku Roháče-Spálená, ale stále je tam málo snehu. Tento víkend sa tam preto lyžovať nebude. Povrch tratí pripravujeme na Vianoce, \" povedal dnes pre TASR riaditeľ Tatrawest s.r.o. v Zuberci Ladislav Kvak.
Bez snehu sú aj ďalšie lyžiarske areály na Orave a Liptove - Kubínska hoľa, Závažná Poruba - Opalisko pri Liptovskom Mikuláši či Skipark Ružomberok. Sneh chýba aj v nízkotatranskom areáli v Jasnej, kde pripravujú na sobotu 16. decembra slávnostné otvorenie lyžiarskej sezóny. Tohto roku bude bez sprievodného zábavného programu a je určená predovšetkým pre novinárov, ktorí sa dozvedia o aktivitách strediska počas nastávajúcej zimy.
V lyžiarskom stredisku Šachtičky neďaleko Banskej Bystrice podľa vedúceho Jána Búlika plánovali spustiť vleky dnes, ale počasie to znemožnilo. Na sezónu sú pripravení, čakajú len na príchod mrazov.
V sobotu 16. decembra plánovali odštartovať sezónu v známom nízkotatranskom stredisku Ski centrum Tále. Pred dvoma dňami začali zasnežovať, ale nadchádzajúci víkend bude zatiaľ bez lyžovačky.
V Parku Snow na Donovaloch, jednom z najlepších lyžiarskych stredísk na Slovensku, začali 12. decembra umelo zasnežovať zjazdovky na Záhradišti a na Novej holi. Prvých lyžiarov chcú privítať 23. decembra.
V Mýte pod Ďumbierom v okrese Brezno otvoria sezónu 25. decembra. Dúfajú, že dovtedy sa počasie umúdri.
Bez snehu, a teda i bez lyžiarov budú počas nadchádzajúceho víkendu tiež Vrátna a Oščadnica - Veľká Rača.
 

Vyberte región